Книжарница "ПРОСВЕЩЕНИЕ“ на Иван Владов - гр. Търново

 В стар училищен алманах срещаме следната реклама:
"Подвижната агентска кантора „Просвещение“ на Иван Владов, с постоянно седалище Търново, известява всички ония, които се интересуват от нашата литература, че тя доставя по най-износни условия почти всички български списания, между които: "Учител", "Мисъл", "Медицинска Беседа", "Право Дело", "Ново Време", "Илюстрация", "Светлина", "Български Преглед", „Съвременен Преглед“ и пр. Има изданията на г. г. книжарите: Хр. Г. Данов, Е. И. Христов, Коста Евстатиев, Стефан Георгиев, Генков — Басан (театрални издания) и на други частни издатели и че е най-нзносно изписването чрез нея всички списания и книги за девически и мъжки гимназии, класни училища, ученически и детски библиотеки, градски, общински и дружествени библиотеки и читалища, офицерски и унтер-офицерски клубове и събрания, също и за частни лица.
Кантората доставя всякакви училищни пособия за средните и основните училища, като карти, глобуси и други уреди; портретите на нашите велики мъже за политическото ни и духовно освобождение, а също и картини от европейските знаменити художници за украшение на къщи и салони.
При изписването на книги и списания от някои библиотеки или училища чрез контората ни, се икономисват маса разноски и труд, които се изразходват при отделното изписване на тях (книги и списания) от разни места и лица. Освен това, за поръчка по-голяма от 30 лева, пощенските разноски по изпращането на парите, са за сметка на кантората. При изписване на книги се прави прилична отстъпка.
Но, за  по-голяма сигурност, нашата контора изпълнява поръчките на училищни библиотеки, градски, общински и частни дружества и читалища, на офицерски и унтер-офицерски клубове и събрания, отправени с писмо от учреждението до нас, без да се внася предплата. Изплащането ще става след като се получат няколко книжки от списанието или след като се доставят книгите.
Нашата агентска кантора работи вече от 4—5 години и досега тя е изпълнявала всички свои задължения и поръчки най-акуратно и честно. Нейната 4—5 годишна деятелност е единствена гаранция, на която могат да се доверят тия, които се интересуват от нея. Представителят на контората Иван Владов обхожда един път в годината градовете и някои села на цяла България по събиране на абонаменти.
Всичко, което се отнася до кантората като: поръчки, пари, и др. се отправя на адрес: Търново — Подвижна кантора „Просвещение“ на Иван Владов.
Всички поръчки се изпълняват, най-точно и бързо.
Кантората моли всички частни издатели и книжари да ѝ изпращат по 1 екз. от издадените си книги, за да ги има в списъка си и когато ѝ потрябват да се обръща към тях с поръчките си.
ПОДКРЕПЕТЕ СТАРО ТЪРНОВО С ДАРЕНИЕ Generated image

Няма коментари:

©️Съдържанието в блога /текстове, фотографии и видео/ е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без разрешение от страна на Старо Търново е забранено.
Публикуваните тук материали са плод на чиста съвест и дълги часове труд. Ако ви харесва това, което правя и можете да си го позволите, помогнете на Старо Търново да съществува
Описание Сума
Дарение 10.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

ПОДКРЕПИ И ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ Generated image

Последвайте блога

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Общо показвания