ЦАРЯТ ГОВОРИ- РЕЧИ

Нашият цар никога не е пренебрегвал върховните тежнения на своя народ. Със своята тънка наблюдателност и реалистичен ум винаги се е старал да намери най-достойния изход от дадено заплетено положение. Реализмът е присъща черта от държавническата дейност на цар Борис. Никога не се подава на увлечения, на повърхностна сантименталност. На пръв поглед това сякаш противоречи с общоизвестната му сърдечност, с неговия лиричен темперамент, но това е само външно противоречие. Реализмът на царя съжителства с топлотата на сърцето му, защото и едното, и другото са рожба на любовта му към човека, към народа, към родината. Рядко се среща такова хармонично съчетание на широкото космополитично чувство с уважение на човешката личност въобще, с дълбоката обич към своя народ, както при цар Борис. Из "Царят говори. Речите на Н.В. Цар Борис III."

Албум със снимки и речи на цар Борис III може да видите тук

ПОДКРЕПЕТЕ СТАРО ТЪРНОВО С ДАРЕНИЕ Generated image

©️Съдържанието в блога /текстове, фотографии и видео/ е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без разрешение от страна на Старо Търново е забранено.
Публикуваните тук материали са плод на чиста съвест и дълги часове труд. Ако ви харесва това, което правя и можете да си го позволите, помогнете на Старо Търново да съществува
Описание Сума
Дарение 10.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

ПОДКРЕПИ И ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ Generated image

Последвайте блога

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Общо показвания