В ПАМЕТ НА РАДКА, ИВАН И СТЕФАН КОСТОВИ СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, ПРЕПОРЪЧАЙТЕ ГО!

„ПОДВИЗИТЕ” НА ЗЛАТАРСКАТА ШКОЛА

Тя е натрупала доста актив. Ето някои от тях:
- Тя налага идеята, че сме пришълци в собствената си земя. Така дава права на съседите ни за териториални претенции към нас. И те ги използват.
- Тя измисля митичното племе "прабългари" – дивашко монголско чергарско племе с неизяснен произход. Така ни сродява с турците и им дава право за претенции към нас. Изключва ни от семейството на белите народи. Дава на македонистите богат материал.
- Тя налага у нас идеята за "славянско море" в миналото ни и в жилите ни. Така дава право за претенции на Русия към земите ни.
Но върховото ѝ достижение е РАЗКЪСВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В НЬОЙ И КАРТИТЕ НА ЗЛАТАРСКИ !!! Васил Златарски и учениците му, които оглавяват научните учреждения в България дават в ръцете (не лично, разбира се) на дипломатите на Великите сили и Гърция карти, според които Тракия и Македония не са български земи. С тях в Ньой формално се оправдава разкъсването на България и хвърлянето на стотици хиляди българи под робство. Картите излизат в чуждоезични трудове на Златарски и сътрудниците му. На български не посмяват да ги публикуват. Резултатът от Ньой е, че и днес повечето българи в България сме потомци на бежанци...
Това е главното престъпление на историческата наука в България към българския народ - че докато той се бореше за национално обединение, тя работеше срещу него. С картите на Златарски и неговите сътрудници, дипломатите на Гърция и Великите сили аргументираха разкъсването на България пред българската делегация и с тези карти се изгавриха над българския народ. Васил Златарски години работи, за да им ги даде в ръцете. "За да преподава своите лъжовни схващания, че Тракия и Македония не са български земи, схващания, които се оказаха катастрофални за съдбата на българския народ при определяне границите на неговата държава в Neulli (Ньой), Златарски е получил от държавата заплата около седем милиона лева." /Материали от съдебното дело на д-р Ганчо Ценов/
Подписването на Ньойския договор. Тежкото задължение се пада на Ал. Стамболийски. Веднага след това той демонстративно счупва писалката, с която е заставен да подпише. В Ньой българските делегати са третирани по-скоро като безгласни арестанти, отколкото като дипломати.
ЗЛАТАРСКАТА ШКОЛА Е НА ВЛАСТ И ДНЕС !!!
Тази школа и днес държи научните учреждения у нас. Тези учреждения продължават да провеждат линията ѝ - по същия начин вече цял век. И досега не са се отказали от нейните постулати Заради тази историческа наука, българския народ и до днес търси прародината си някъде из Азия и никой не може да му я намери. Учебник след учебник си противоречат. За безкрайните гаври на които подложиха прабългарите златарските последователи няма да стигнат томове. След повече от 100 годишни експерименти и издевателства, българинът вече не знае какъв е, откъде е и за къде е...
Прочетете и за отхвърленият от историците и академичната общност най-български историк Д-р Ганчо Ценов
 Едва ли някой друг български историк е изричал толкова силни и категорични думи като д-р Ценов: „Нашата религия е нашата история”.. „Не земята, не богатството, не езикът даже, но историята прави от известна група хора народ и че без история няма народ. Прочее има история, има народ; няма история, няма народ.”

На снимката: Демонстрация срещу Ньойския договор, десет години след подписването му
Източници: https://bgistoria.jimdo.com/ , http://www.sitebulgarizaedno.com/

Няма коментари:

БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА!
Описание Сума
Дарение BGN