Позив към гражданите на старопрестолния град по случай Рождество Христово

из Общински вестник  Велико Търново от 1934 г.
Великотърновци,
Наскоро настъпват празниците на Рождество Христово — дни на всеобща християнска радост. Има бедни и нуждаещи се граждани, които жадуват за нашата подкрепа. Tехните жилища са студени — нека ги стоплим; техните деца са гладни и голи — нека ги нахраним и облечем; сърцата им са тъжни — да ги ободрим и развеселим, да извършим всичко, за да се почувстват и те през празниците доволни и сити.
Не се иска от нас много, за да постигнем това — само излишното да отделим, онова, без което всеки може да мине, ще бъде достатъчно, за да се подсигурят необходимите средства. Чрез една широка драговолна, социална самопомощ да изразим нашата обществена подкрепа. Към това ни зове нашият християнски и граждански дълг.
Нека в тия дни сърцата се сгреят, от братско съчувствие!
Една топла вълна на християнско милосърдие и състрадание да раздвижи душите по пътя на добротворството!
Петстотин бедни великотърновски семейства чакат облекчение!
Посрещнете благосклонно комисиите! Дайте им помощта си в съестни предмети, в отоплителни материали или в пари — всеки според възможността и състоянието си. За празниците други помощи за бедни не ще се събират от гражданството.
Бъдете щедри! Помогнете, за да Ви помогне и Бог!
Градски Кмет: Г. Пеев
Знеполски Епископ: Софроний.
Началник на гарнизона: Полковник Н. х. Петков, Представител на Благотворителните дружества в В. Търново: г-жа Евпр. Манева.
Старо Търново


ПОДКРЕПЕТЕ СТАРО ТЪРНОВО С ДАРЕНИЕ Generated image

Няма коментари:

©️Съдържанието в блога /текстове, фотографии и видео/ е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без разрешение от страна на Старо Търново е забранено.
Публикуваните тук материали са плод на чиста съвест и дълги часове труд. Ако ви харесва това, което правя и можете да си го позволите, помогнете на Старо Търново да съществува
Описание Сума
Дарение 10.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

ПОДКРЕПИ И ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ Generated image

Последвайте блога

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Общо показвания