В ПАМЕТ НА РАДКА, ИВАН И СТЕФАН КОСТОВИ share buttonYouTube channel- Veliko Tarnovo СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ, АКО ТОЗИ БЛОГ ВИ ХАРЕСВА, ПРЕПОРЪЧАЙТЕ ГО!

Позив към гражданите на старопрестолния град по случай Рождество Христово


из Общински вестник  Велико Търново от 1934г.
Великотърновци,
Наскоро настъпват празниците на Рождество Христово — дни на всеобща християнска радост. Има бедни и нуждаещи се граждани, които жадуват за нашата подкрепа. Tехните жилища са студени — нека ги стоплим; техните деца са гладни и голи — нека ги нахраним и облечем; сърцата им са тъжни — да ги ободрим и развеселим, да извършим всичко, за да се почувстват и те през празниците доволни и сити.
Не се иска от нас много, за да постигнем това — само излишното да отделим, онова, без което всеки може да мине, ще бъде достатъчно, за да се подсигурят необходимите средства. Чрез една широка драговолна, социална самопомощ да изразим нашата обществена подкрепа. Към това ни зове нашият християнски и граждански дълг.
Нека в тия дни сърцата се сгреят, от братско съчувствие!
Една топла вълна на християнско милосърдие и състрадание да раздвижи душите по пътя на добротворството!
Петстотин бедни великотърновски семейства чакат облекчение!
Посрещнете благосклонно комисиите! Дайте им помощта си в съестни предмети, в отоплителни материали или в пари — всеки според възможността и състоянието си. За празниците други помощи за бедни не ще се събират от гражданството.
Бъдете щедри! Помогнете, за да Ви помогне и Бог!
Градски Кмет: Г. Пеев
Знеполски Епископ: Софроний.
Началник на гарнизона: Полковник Н. х. Петков, Представител на Благотворителните дружества в В.Търново: г-жа Евпр. Манева.
Грета Костова- Бабулкова
Старо Търново

Описание Сума
Дарение BGN

Няма коментари:

Публикуване на коментар