Здравно курортна станция при Д-во „Стара Столица“ — В. Търново

ЗДРАВЕТО Е НАЙ-ВИСШЕТО БЛАГО!
из общински вестник "Велико Търново"- 1934 г.
На всички е известно здравното въздействие върху човешкия организъм на мощните природни лечебни фактори: светлина, въздух, вода, млечно плодова диета, движение и почивка. За да се даде възможност на приятелите на природолечението и природосъобразния живот да укрепят своето здраве и възобновят своите изгубени жизнени сили, тъй необходими в борба за живот, д-во „Стара-Столица“ в гр. В. Търново проектира да открие в най-живописната околност на града всред разкошна природа здравно курортна станция, първа в България, където под ръководството на лекар специалист ще се прилагат най-новите принципи на диетоплодолечението (с грозде и др.) водолечението и природосъобразния живот. Минерални води на разположение. На всеки курортист срещу най-ниска цена ще бъдат доставени доброкачествено мляко, зеленчуци, плодове и др. продукти, като всеки си носи необходимите съдове и прибори. Таксата е 30 лева дневно. За по-дълго престояване и семейства отстъп. При постъпване лекарски преглед. Станцията е за предпазна медицина и реконвалесцентни — заразни болести изключени. За деца специален лагер под контрола на родители и ръководителка. За курортистите ще се изнасят безплатно сказки по природолечението и ще се уреждат излети до близки живописни природни кътове всяка седмица. Д-вото е уредило плаж на р. Янтра, където всеки курортист може да прави въздушни, слънчеви и водни бани безплатно. Желающите могат да правят водни бани и в самата станция срещу минимална такса. Които желаят да постъпят в здравно курортната станция да съобщат най-късно до 31 .VI. т. г. на адрес: Председателя на Д-во „Ст. Столица“ — гр. В. Търново.

ПОДКРЕПЕТЕ СТАРО ТЪРНОВО С ДАРЕНИЕ Generated image


Няма коментари:

©️Съдържанието в блога /текстове, фотографии и видео/ е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без разрешение от страна на Старо Търново е забранено.
Публикуваните тук материали са плод на чиста съвест и дълги часове труд. Ако ви харесва това, което правя и можете да си го позволите, помогнете на Старо Търново да съществува
Описание Сума
Дарение 10.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

ПОДКРЕПИ И ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ Generated image

Последвайте блога

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Общо показвания