Да пазим всички залесените места около гр. Велико Търново

Из Общински вестник "Велико Търново" - 1935г. Т. Вълчев- Лесничей 

Видно е за всички, че от няколко години насам залесяванията, които стават из околността на гр. В. Търново, дават вече достатъчно добри резултати. Голямото съзнание, което има всякой един гражданин за запазване на новозалесените фиданки, показва, че и за в бъдеще работата на горската и общинска власт няма да бъде безрезултатна. Трудът на ученици, войници и трудоваци е вече налице — „Орела“/Картала/, където ред години се залесява при най-трудни условия, се облича в своята зелена премяна. Навсякъде, където през последните няколко години се засадиха фиданки, всички се хванаха и смело може да се каже, че ако и за в бъдеще се работи с такъв темп и такова усърдие, картината около гр. В. Търново в недалечно бъдеще ще бъде чувствително видоизменена. Това само може да ни радва и дава кураж на всички ония, които работят в това поле. Като правя тая констатация, дълг ми налага, сега когато настъпват сушите, и буйните треви из културите изсъхват, да се вземат всички мерки за охраняване насажданията от пожари, били те умишлени или неволно причинени, защото в миналото от такива пожари доста пакости са нанесени. От друга страна налага се поне за едно кратко време, да се забрани безусловно ходенето на всички из тия култури, специално за „Орела"/Картала/, където има най-голяма опасност от пожар. Също нужно е веднага да се стегнат оградите; навсякъде, където има извадени и повалени колове и разпокъсана тел, да се изправят, иначе ще дадем възможност на злосторниците да пуснат добитък на паша и нанесат пакости. Надаваме се, че общинската управа както винаги, така и сега ще вземе мерки о време за доброто запазване на създадени вече с толкова голям труд култури около града. Разчитаме и на просветения В. Търновски гражданин, на неговото здраво гражданско чувство, което ще му подскаже да бъде сам най-ревностния страж на залесените места. 

ПОДКРЕПЕТЕ СТАРО ТЪРНОВО С ДАРЕНИЕ Generated image

Няма коментари:

©️Съдържанието в блога /текстове, фотографии и видео/ е под закрила на Закона за авторското право. Използването и публикуването на част или цялото съдържание на блога без разрешение от страна на Старо Търново е забранено.
Публикуваните тук материали са плод на чиста съвест и дълги часове труд. Ако ви харесва това, което правя и можете да си го позволите, помогнете на Старо Търново да съществува
Описание Сума
Дарение 10.00 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

ПОДКРЕПИ И ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ Generated image

Последвайте блога

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Общо показвания